Ga naar de inhoud

Compensatie transitievergoeding verruimd

De compensatie transitievergoeding betekent dat jouw ontslagvergoeding hem niets kost. Maar hoe werkt dat? Jouw werkgever moet je twee jaar doorbetalen tijdens ziekte. Daarna stopt de loondoorbetaling. Vanaf dat moment is er een ‘slapend dienstverband’. De werkgever betaalt je geen loon meer en jij hoeft niet meer te werken. Maar dan wil je natuurlijk wel die ontslagvergoeding. En daar kan de werkgever voor gecompenseerd worden. Ook als de twee jaar is verstreken vóór 2015. Dat heeft de Centrale Raad voor Beroep recent besloten.

Compensatie door het UWV

De werkgever wordt gecompenseerd door het UWV voor de transitievergoeding. Dat betekent dat hij jou de transitievergoeding kan betalen, en de rekening naar het UWV sturen. Mooi toch? Zo hoef jij je ook niet bezwaard te voelen over het krijgen van een ontslagvergoeding.

Ontslag na twee jaar ziekte

Na twee jaar ziekte krijgen veel werknemers ontslag. Dat gebeurt meestal met een vaststellingsovereenkomst. Daarin maken werkgevers vaak fouten. Laat daarom altijd jouw ontslagvoorstel controleren. Ik doe dat dagelijks en voor werknemers geheel gratis. Wat wil jij nog meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *