Ga naar de inhoud

Onderhandelen vaststellingsovereenkomst twee jaar ziekte

Onderhandelen vaststellingsovereenkomst twee jaar ziekte

Heb jij een vaststellingsovereenkomst gekregen na twee jaar ziekte?

En wil jij krijgen waar je recht op hebt? Dat snap ik. Dat lukt niet zonder te onderhandelen. Laat mij dat voor jou doen.

Ik neem je alle zorgen uit handen. Dan krijg jij waar je recht op hebt. Beloofd.

Onderhandelen over ontslag na twee jaar ziekte

Werknemers vragen zich af of er nog een mogelijkheid is om te onderhandelen over het ontslag na twee jaar ziekte. En terecht. Na twee jaar ziekte komt er veel op je af. Je dreigt je baan te verliezen. En één ding weet je zeker: je inkomen gaat achteruit. Ik help dagelijks werknemers na twee jaar ziekte bij de onderhandeling over hun vaststellingsovereenkomst. En met succes! Ik ga hierna in op de meest voorkomende onderhandelingspunten

Onderhandelen over de transitievergoeding? Ja!

Na twee jaar ziekte heb je recht op de transitievergoeding (ook wel beëindigingsvergoeding of ontslagvergoeding genoemd). Maar heeft de werkgever de transitievergoeding goed berekend? En kun je onderhandelen over de transitievergoeding? Vrijwel altijd! Dat komt omdat werkgevers In 90% van de dossiers die ik behandel de transitievergoeding verkeerd berekend hebben. En nee, dat is nooit in het voordeel van de werknemer. Maar het is wel belangrijk dat bij de berekening van de vergoeding alle factoren goed meegewogen worden. Je kunt de transitievergoeding dus het beste door een specialist laten controleren.

Een verkeerd berekende transitievergoeding kan in ieder geval 2 oorzaken hebben:

  1. De werkgever gaat uit van een te laag salaris. Het is belangrijk dat het salaris en alle mogelijke onderdelen daarvan (emolumenten) op de juiste wijze en in het juiste maandbedrag worden meegerekend.
  2. De werkgever gaat uit van een verkeerde start- en/of einddatum.

Kortom: door akkoord te gaan zonder de vaststellingsovereenkomst te laten controleren, kun je dus veel geld mislopen. Dat laat jij toch niet gebeuren?

Onderhandelen over vakantiedagen?

Vakantiedagen zijn vrijwel altijd een punt van discussie in de dossiers die ik ontvang. De werkgever begint meestal met een vage clausule in de vaststellingsovereenkomst waarin staat dat de openstaande vakantiedagen worden uitbetaald. Maar dat zegt nog niets! Want om hoeveel uur gaat het dan? En heeft de werkgever uren laten vervallen in de tijd dat jij ziek was? Dit is vaak niet terecht! Als je dit niet goed bespreekt in de fase van onderhandeling, dan krijg je achteraf een vervelende discussie. En dan is je bedenktijd al verstreken. Voor iemand die dit nog niet vaker aan de hand heeft gehad kan dit een complexe discussie zijn. Dit kan je duizenden euro’s opleveren. Kom je er dan niet uit? Dan zal je met de waarschijnlijk weinige energie die je hebt naar de rechter moeten. Zie je het voor je?

Wat moet je dan wel doen: zorgen dat je je laat bijstaan door een specialist, zodat je de juiste argumenten hebt voor het uitbetaald krijgen van je volledige verlofsaldo.

Waar je nog meer over kunt (of moet) onderhandelen

Er zijn nog veel meer punten waarover je zou moeten onderhandelen. Voor de werknemers die mij inschakelen om hun ontslag na twee jaar ziekte écht goed te regelen kijk ik naar alle punten die jou voor jou belangrijk kunnen zijn. Dan zijn de transitievergoeding en het verlofsaldo natuurlijk belangrijk. Daarnaast kijk ik ook naar alle andere financiële punten. Denk bijvoorbeeld aan een jubileum dat je bijna behaalt, het juiste salaris per de einddatum, niet gekregen (cao) verhogingen etc. En wat gebeurt er met jouw transitievergoeding als jou voor de einddatum iets gebeurt? Daar kun je ook afspraken over maken. En stel dat je in de toekomst weer aan het werk kan? Dan is het ook belangrijk dat je niet meer gebonden bent aan een concurrentie en/of relatiebeding.

Kortom, ik check jouw vaststellingsovereenkomst op meer dan 30 punten en onderhandel voor jou het best mogelijke voorstel.

Resultaat van mijn hulp

Je doet er verstandig aan om mijn hulp in te schakelen bij jouw ontslag. Waarom? Bekijk onderstaande resultaten en oordeel zelf:

  1. Ko heeft mij ingeschakeld bij zijn ontslag na twee jaar ziekte. Door mijn onderhandeling is zijn transitievergoeding na twee jaar ziekte met € 54.720 verhoogd. Een geweldig resultaat.
  2. De werkgever van Angelique had haar transitievergoeding niet goed berekend, waardoor deze € 1.505 hoger, uitpakte. Verder heeft zij nog een nabetaling van €3.747 ontvangen omdat zij te weinig loon had ontvangen tijdens ziekte. De werkgever heeft ook nog de juridische kosten vergoed.
  3. Een werkneemster heeft dankzij mijn hulp nog € 14.704 aan verlofuren uitbetaald gekregen. De werkgever had deze in eerste instantie afgeschreven maar door mijn hulp werd dit saldo uiteindelijk gecorrigeerd.
  4. Voor Ger heb ik na lang onderhandelen de transitievergoeding verhoogd met maar liefst € 62.678. Ger was al eerder gedeeltelijk uitgevallen. Vijf jaar later raakte hij helaas 100% arbeidsongeschikt. Zijn werkgever wilde alleen het laatste deel van de transitievergoeding betalen (€ 23.322). Dankzij mijn onderhandelingen is zijn transitievergoeding verhoogd tot het maximum. De juridische kosten werden ook volledig vergoed.

Laat jouw ontslag goed regelen in 3 stappen

Stap 1: Stuur je vaststellingsovereenkomst toe

Dit doe je eenvoudig onderaan deze pagina.

Per e-mail kan ook: randy@tweejaarziek.nl

Liever eerst contact? Helemaal goed.
Bel of WhatsApp mij op 06-15536231.

Vaststellingsovereenkomst toesturen
Controleren vaststellingsovereenkomst na twee jaar ziek

Stap 2: Ik controleer jouw vaststellingsovereenkomst

Dat doe ik op alle mogelijke punten. Ik controleer jouw ontslagvergoeding, je WIA-uitkering, je verlofdagen etc.

Voor werknemers is de controle altijd gratis. Omdat ik geloof dat ieder ontslag goed geregeld moet worden.

We bespreken mijn bevindingen in een persoonlijk gesprek. Dat kan fysiek, telefonisch of via beeldbellen. Al jouw vragen beantwoord ik natuurlijk ook.

Stap 3: Ik onderhandel over jouw vaststellingsovereenkomst na twee jaar ziekte

Ik laat aan de werkgever weten dat ik jouw jurist ben. Vanaf dat moment loopt alle communicatie over de vaststellingsovereenkomst via mij. Zo kan er niets mis gaan. Werknemers vinden dit na twee jaar ziekte vaak een geruststellende en ontspannen gedachte.

Vervolgens onderhandel ik met de werkgever over jouw ontslagvoorstel. Ik stuur niks uit zonder jouw akkoord. Dus je hebt maximale controle en het beste resultaat.

Onderhandelen vaststellingsovereenkomst twee jaar ziekte

Ervaringen van werknemers

“Randy heeft mij geweldig geholpen met mijn vaststellingsovereenkomst na 2 jaar ziekte. Hij heeft de communicatie en onderhandelingen met mijn werkgever gedaan en mij daarmee enorm veel stress bespaart. Randy heeft het ook voor elkaar gekregen dat mijn werkgever zijn kosten betaald. Zijn hulp is voor mij dus gratis! Randy nogmaals bedankt. En voor degene die nog twijfelt: niet doen bel Randy.”

Mark

“Randy heeft mij professioneel en adequate geholpen. Is makkelijk bereikbaar zelfs in zijn vakantie. Ook heeft hij in de ingewikkelde zaak van mij er een betere vaststellingsovereenkomst uit gesleept. Ik zou iedereen aan raden als je daar voor komt te staan met Randy aan het werk te gaan. Hij neemt je echt alles uit handen en je kan dit echt niet zelf. Dus als je goede hulp wil kies voor Randy.”

Collinda

“Randy heeft mij begeleid in het tot stand komen van vaststellingsovereenkomst ihkv ontslag naar 2 jaar ziekte en WIA uitkering. Ik was uitermate tevreden. Hij is goed op de hoogte van alle wet en regelgeving en verdiept zich snel en vakkundig in de bedrijfspecifieke CAO’s en regelingen die van toepassing zijn. Hij geeft goed advies en werkt samen toe naar een oplossing.”

Bas H.

Laat mij voor jou onderhandelen

Ik ben mr. Randy Houwertjes, arbeidsrechtjurist en gespecialiseerd in ontslag na twee jaar ziekte. Mijn missie is om ervoor te zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt bij ontslag na twee jaar ziekte. Het is al vervelend genoeg dat je ziek bent. Bovendien krijg je straks minder inkomen. Ik help dagelijks werknemers die te maken krijgen met ontslag na twee jaar ziekte.

Er gaan veel zaken mis in de afronding. Dat is jammer. Want dit is altijd ten nadele van de werknemer. Hierdoor lopen werknemers veel geld mis. Ik voorkom dat. Met mijn ervaring weet ik precies waar ik op moet letten. Dat helpt jou. Daarnaast krijg ik met onderhandelen veel voor elkaar. Zo houdt jij er het meeste aan over. Prettig idee toch?

Meld jouw vaststellingsovereenkomst nu aan en wij hebben straks contact.

    Tweejaarziek.nl is een initiatief van De-Vaststellingsovereenkomst.nl