Ga naar de inhoud

Recht op de transitievergoeding na twee jaar ziekte

Recht op de transitievergoeding na twee jaar ziekte

Je bent twee jaar ziek (arbeidsongeschikt). En nu is je werkgever begonnen over ontslag. Maar heb je dan recht op de transitievergoeding? Het antwoord is ja! Je hebt recht op de transitievergoeding na twee jaar ziekte. In dit artikel lees je hierover alles wat je wil weten.

Transitievergoeding na twee jaar ziekte

Berekening transitievergoeding na twee jaar ziekte in 2022?

De berekening transitievergoeding na twee jaar ziekte is: 1/3e maandsalaris voor ieder jaar dat je bij de werkgever in dienst bent. Bij het maandsalaris hoort ook het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering. Ook onregelmatigheidstoeslag telt mee. En zo zijn er nog meer factoren die meetellen. Wil je dat ik jouw transitievergoeding gratis voor jou bereken? Stuur mij dan even een mailtje naar randy@tweejaarziek.nl.

Hoe krijg je de transitievergoeding?

De transitievergoeding krijg je, doordat je dat afspreekt in een vaststellingsovereenkomst (ook wel vso of beëindigingsvoorstel genoemd). Dit is een document met allerlei belangrijke afspraken over het einde van jouw arbeidsovereenkomst. Het is belangrijk dat je die vaststellingsovereenkomst laat controleren. Het gaat namelijk heel regelmatig fout. En dat is altijd in het nadeel van de werknemer. Ik die doe controle gratis voor je. Kijk snel op deze speciale controle pagina. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt.

Belasting over de transitievergoeding

Hoe veel belasting betaal je eigenlijk over de transitievergoeding na twee jaar ziekte? Goede vraag. Dit hangt af van je jaarinkomen. Het is minimaal 37,05% en maximaal 49%. In een persoonlijk gesprek kan ik je daar meer over uitleggen.

Geen belasting betalen over de transitievergoeding?

Er zijn mogelijkheden om geen of minder belasting over de transitievergoeding na twee jaar ziekte te betalen. In een ander artikel (op mijn andere website) lees je 3 tips om minder belasting te betalen over de transitievergoeding.

Compensatie transitievergoeding na twee jaar ziekte

Wist je dat jouw werkgever een compensatie kan krijgen van het UWV voor de transitievergoeding na twee jaar ziekte? Dat staat in de regeling compensatie transitievergoeding. Dat betekent dus dat hij jou de transitievergoeding kan betalen en de rekening bij het UWV kan indienen. Dat betekent dan ook dat jij je helemaal niet bezwaard hoeft te voelen over het door jou te ontvangen bedrag.

Volledig ontzorgt met het totaalpakket

Je hebt die vaststellingsovereenkomst gekregen, maar wat is nu de volgende stap? Als je kiest voor het totaalpakket beoordelen en onderhandelen (799 excl. btw), dan ontzorg ik je op de volgende manier:

  1. Ik neem het contact van je over met de werkgever ten aanzien van het voorstel;
  2. Ik controleer het voorstel op alle mogelijke punten en laat jou weten of het klopt;
  3. Ik onderhandel voor jou het beste resultaat. Dat doe ik op een vriendelijke manier, zodat de relatie tussen jou en de werkgever goed blijft. Hoef je niet het onderste uit de kan maar wil je alleen krijgen waar je recht op hebt? Helemaal goed. Dan zorg ik daarvoor.

Ervaringen van werknemers

Randy heeft mij begeleid in het tot stand komen van vaststellingsovereenkomst ihkv ontslag naar 2 jaar ziekte en WIA uitkering. Ik was uitermate tevreden. Hij is goed op de hoogte van alle wet en regelgeving en verdiept zich snel en vakkundig in de bedrijfspecifieke CAO’s en regelingen die van toepassing zijn. Hij geeft goed advies en werkt samen toe naar een oplossing. In mijn vorige werk als Projectmanager had ik hem als jurist graag in mijn projectteam gehad.
Bas H
Randy heeft mij geweldig geholpen met mijn vaststellingsovereenkomst na 2 jaar ziekte. Ik was voor rechtsbijstand verzekerd maar vond dat zij mij niet goed genoeg hielpen. Toen heb ik Randy ingeschakeld en ik ben zeer tevreden met zijn persoonlijke en plezierige manier van werken. Hij heeft de communicatie en onderhandelingen met mijn werkgever gedaan en mij daarmee enorm veel stress bespaart. Randy heeft het ook voor elkaar gekregen dat mijn werkgever zijn kosten betaald. Zijn hulp is voor mij dus gratis! Randy nogmaals bedankt. En voor degene die nog twijfelt: niet doen bel Randy.
Mark
Ik twijfelde eerst of ik wel juridische hulp nodig had, want ik dacht dat er niet veel meer te halen was bij mijn VSO. Toch heb ik Randy hierover gecontact om een check te doen en ik ben daar zo dankbaar voor!! Hij heeft er veel meer voor mij uitgehaald – dingen waar ik zelf geen idee van had dat ik er recht op zou hebben – dan ik had verwacht! Randy is super behulpzaam en legt dingen duidelijk uit. Mocht je nog twijfelen of je je VSO wilt laten checken… zeker doen!
Annieke

Heb je nog geen voorstel gekregen?

Heb je nog geen vaststellingsovereenkomst gekregen? Geen probleem. Ik kan je daarbij helpen. Mail mij vandaag nog op randy@tweejaarziek.nl.

Wie ik ben

Ik ben mr. Randy Houwertjes, arbeidsrechtjurist en gespecialiseerd in ontslag na twee jaar ziekte. Mijn missie is om ervoor te zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt bij ontslag na twee jaar ziekte. Het is al vervelend genoeg dat je ziek bent. Bovendien krijg je straks minder inkomen. Ik help dagelijks werknemers die te maken krijgen met ontslag na twee jaar ziekte.

Er gaan veel zaken mis in de afronding. Dat is jammer. Want dit is altijd ten nadele van de werknemer. Hierdoor lopen werknemers veel geld mis. Ik voorkom dat. Met mijn ervaring weet ik precies waar ik op moet letten. Dat helpt jou. Daarnaast krijg ik met onderhandelen veel voor elkaar. Zo houdt jij er het meeste aan over. Prettig idee toch?

Meld jouw vaststellingsovereenkomst nu aan en wij hebben straks contact.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *