Meteen naar de inhoud

Twee jaar ziek en dan? Lees nu hét stappenplan.

Twee jaar ziek en dan? Er komt dan veel op je af. De WIA-aanvraag loopt. En wat gaat er eigenlijk gebeuren met je baan? Krijg je ontslag? En hoe werkt dat dan?

Op deze pagina lees je de hoofdlijnen. Je kunt verder klikken als je meer informatie wil. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op. Ik help je graag.

Ik help dagelijks werknemers die ontslag krijgen na twee jaar ziekte. En dat is maar goed ook. Er gaat namelijk veel fout. En dat gebeurt helaas altijd in het nadeel van de werknemer.

Twee jaar ziek en dan

Twee jaar ziek en dan? Het stappenplan.

  1. Als het goed is heb je rond de 52e ziekteweek de eerstejaarsevaluatie samen met de werkgever opgesteld.
  2. In week 88 krijg je een brief van het UWV over het aanvragen van een WIA-uitkering.
  3. Let op: vraag de WIA-uitkering op tijd aan. Dit kan tot week 93. Meer informatie over deze aanvraag lees je op de website van het UWV.
  4. In week 91 wordt de eindevaluatie ingevuld door jou en de werkgever.
  5. Zorg dat de WIA-documenten (het re-integratieverslag) tijdig bij het UWV wordt aangeleverd. Dit is jouw verantwoordelijkheid.
  6. Een arts en een arbeidsdeskundige van het UWV beoordelen vervolgens hoeveel procent jij arbeidsongeschikt bent.
  7. De beslissing van het UWV op de WIA-aanvraag volgt.
  8. De werkgever vraagt ontslag aan bij het UWV of doet jou een ontslagvoorstel. Dat heet een vaststellingsovereenkomst.

“Iedere werknemer die na twee jaar ziekte een vaststellingsovereenkomst krijgt, zou die moeten laten controleren. Werknemers help ik daar gratis bij. Omdat ik geloof dat juist in zo’n situatie het ontslag goed geregeld moet worden.”

mr. Randy Houwertjes, arbeidsrechtjurist.

Twee jaar ziek en dan? Ontslag met een vaststellingsovereenkomst.

Als het goed is krijg je straks een vaststellingsovereenkomst. Dat is een contract waarmee afspraken worden gemaakt over het einde van het dienstverband. Het is belangrijk dat die vaststellingsovereenkomst gecontroleerd wordt. Er worden namelijk veel fouten gemaakt, waardoor werknemers niet krijgen waar zij recht op hebben. Die controle doe ik gratis. Omdat ik vind dat ieder ontslag goed geregeld moet worden.

Hoe werknemers mijn hulp ervaren hebben…

“Randy heeft mij geweldig geholpen met mijn vaststellingsovereenkomst na 2 jaar ziekte. Hij heeft de communicatie en onderhandelingen met mijn werkgever gedaan en mij daarmee enorm veel stress bespaart. Randy heeft het ook voor elkaar gekregen dat mijn werkgever zijn kosten betaald. Zijn hulp is voor mij dus gratis! Randy nogmaals bedankt. En voor degene die nog twijfelt: niet doen bel Randy.”

Mark

“Randy heeft mij professioneel en adequate geholpen. Is makkelijk bereikbaar zelfs in zijn vakantie. Ook heeft hij in de ingewikkelde zaak van mij er een betere vaststellingsovereenkomst uit gesleept. Ik zou iedereen aan raden als je daar voor komt te staan met Randy aan het werk te gaan. Hij neemt je echt alles uit handen en je kan dit echt niet zelf. Dus als je goede hulp wil kies voor Randy.”

Collinda

“Randy heeft mij begeleid in het tot stand komen van vaststellingsovereenkomst ihkv ontslag naar 2 jaar ziekte en WIA uitkering. Ik was uitermate tevreden. Hij is goed op de hoogte van alle wet en regelgeving en verdiept zich snel en vakkundig in de bedrijfspecifieke CAO’s en regelingen die van toepassing zijn. Hij geeft goed advies en werkt samen toe naar een oplossing.”

Bas H.

Mijn missie

Ik ben mr. Randy Houwertjes, arbeidsrechtjurist en gespecialiseerd in ontslag na twee jaar ziekte. Mijn missie is om ervoor te zorgen dat jij krijgt waar je recht op hebt bij ontslag na twee jaar ziekte. Het is al vervelend genoeg dat je ziek bent. Bovendien krijg je straks minder inkomen. Ik help dagelijks werknemers die te maken krijgen met ontslag na twee jaar ziekte. Hierdoor krijgen zij waar ze recht op hebben. Dat wil jij toch ook?